Loading...
SHARE

http://www.emedtv.com/twittershare.html?status=Currently+reading+De+huidige+behandelingsmethoden+voor+multipele+sclerose+on+eMedTV%3a+http%3a%2f%2fmultiple-sclerosis.emedtv.com%2fmultipele-sclerose-video%2fde-huidige-behandelingsmethoden-voor-multipele-sclerose-video.html
Email Video

De huidige behandelingsmethoden voor multipele sclerose

Clip Number: 8 of 8
Presentation: Multipele sclerose
The following reviewers and/or references were utilized in the creation of this video:
Reviewed By: Arthur Schoenstadt, MD
Video Link:
Embed Code:
Er is geen genezende therapie voor multipele sclerose bekend, maar er zijn vele behandelingsmethoden. Met deze behandelingen kan MS niet genezen, maar zij kunnen wel helpen de symptomen beheersbaar te maken.
De behandelingen van MS kunnen in drie hoofdcategorieën worden ingedeeld:
* Behandelingen waarmee de exacerbaties of terugvallen kunnen worden beheerst; dat zijn de aanvallen waarbij nieuwe symptomen verschijnen of de bestaande symptomen verergeren.
* Behandelingen waardoor de ziekte zelf wordt verzwakt.
* Behandelingen waarmee de symptomen beheersbaarder worden gemaakt.
Myeline is een vettige substantie die een isolatie vormt voor de meeste zenuwen en die ervoor zorgt dat de communicatie tussen uw hersenen en andere lichaamsdelen sneller verloopt.
Verergeringen van MS gaan doorgaans gepaard met ontsteking en afbraak van de myeline in het centrale zenuwstelsel. Als uw symptomen ernstig zijn, kunnen via een infuus hoge doses steroïden worden toegediend, zoals methylprednisolon, om de zwelling en ontsteking te verminderen die de demyelinisatie verergeren.
Van een aantal recent ontwikkelde geneesmiddelen is gebleken dat zij het verloop van multipele sclerose beïnvloeden. Deze geneesmiddelen doen hun werk door het veranderen of onderdrukken van de activiteit van uw immuunsysteem. Er is een groep geneesmiddelen, "beta-interferons" genoemd, die sterk lijken op een eiwit dat natuurlijk in het lichaam voorkomt. Gebleken is dat deze geneesmiddelen bepaalde witte bloedcellen beletten om de myeline die de zenuwen omhult aan te vallen. Ook lijken zij andere witte bloedcellen, de T-cellen, te beletten cytokinen af te geven — dat zijn chemicaliën die ontsteking bevorderen en andere immuuncellen naar het ontstekingsgebied lokken.
Naast bèta-interferon is er nog een ander geneesmiddel, glatirameer-acetaat genaamd, dat zijn werking lijkt te hebben door verandering van het immuunsysteem. Dit geneesmiddelen blijkt bepaalde witte bloedcellen, die andere cellen beletten de myeline aan te vallen, in aantal te laten toenemen.
In een tweejarig onderzoek is het aantal terugvallen van MS door de nu beschikbare ziektevertragende behandelingen met gemiddeld 30% verminderd. Deze geneesmiddelen worden met een injectie toegediend, met een frequentie variërend van dagelijks tot wekelijks.
Ten slotte zijn er behandelingen die erop zijn gericht de symptomen van MS te beheersen. Voorbeelden van zulke behandelingen zijn het gebruik van botulinetoxine type A of baclofen om spierstijfheid te verminderen (ook bekend als spasticiteit). Botulinetoxine type A wordt geïnjecteerd en baclofen kan in de vorm van een pil worden toegediend, of door middel van een klein pompje dat onder de huid wordt geïmplanteerd.
Een andere behandeling is diepe hersenstimulatie, waarbij een bepaald gedeelte van de hersenen met behulp van een kleine elektrode wordt gestimuleerd. Hierdoor kan het trillen worden verminderd dat soms bij mensen met MS voorkomt.
Verder kunnen er nog behandelingen zoals fysiotherapie en ergotherapie worden toegepast. Ook kunnen gesprekken met een hulpverlener een gunstige werking hebben.
Ten slotte: sommige mensen met MS nemen hun toevlucht tot alternatieve geneeswijzen. Dat kan van alles inhouden, van geneesmiddelen en voedingssupplementen tot een veranderd dieet of zelfs een nieuwe levensstijl.
 

Related Multiple Sclerosis Articles

Terms of Use
Advertise with Us
Contact Us
About eMedTV
Privacy Policy
Copyright © 2006-2020 Clinaero, Inc.
eMedTV serves only as an informational resource. This site does not dispense medical advice or advice of any kind. Site users seeking medical advice about their specific situation should consult with their own physician. Click Terms of Use for more information.